Araç kliması ve bakımı hakkında bilmeniz gereken her şey Mergen’de!
Aracınızın kliması her mevsim geçişinde mutlaka düzenli olarak kontrol ve bakım gerektiren standart bir donanımdır. Araç klima sistemi bakımı sırasında; polen filtresi, klima gazı, klima gazı kaçak tespiti, klima bakteri temizliği, klima kompresörü, klima termostatının bakımları yapılır.
Araç klimasının yılda en az bir kez kontrolünün yapılması, klima gazının da en az iki yılda bir yeniden doldurulması gerekir. Ücretsiz klima sistemi kontrolü ve bakımı için sizi de en yakın Mergen servis noktasına bekliyoruz.
Bakımı iyi yapılan bir klima ile açık havadan gelebilecek pek çok zararlı etkenden korunmuş olursunuz. Bakımı düzenli yapılan bir araç kliması ses kirliliğini, kötü kokuları ve bakteri oluşumunu engeller. Araç motorunu zorlamadığı için yüksek yakıt tüketimini önler ve yakıt tasarrufu sağlar. Ön cam buğusunun yetersiz çözülmesinin de önüne geçilmiş olunur. Bakımı düzenli yapılmış araç kliması sayesinde yolcu kabininde hava kirliliği minimuma iner.
Mergen uzmanları, ister yaz ister kış olsun aracınızın klimasını 15 günde bir en az 10 dakika boyunca çalıştırmanızı öneriyor.
Aracınızın klima sisteminde bulunan kirliliği yok etmek amacıyla, sürüş koşullarınıza bağlı olarak yılda en az bir kere anti bakteriyel işlemden geçirmenizi ve polen filtresini değiştirmenizi tavsiye ederiz.
Düzgün çalışmayan araç kliması ısıtma veya soğutma işlemini tam gerçekleştiremeyeceğinden, araç motorunu zorlayarak yakıt tüketimini arttırır ve sürüş konforunu azaltır. Klima sistemindeki filtrelerde zamanla bakteri ve küf oluşabileceğinden hem araç içinde kötü kokular oluşacak ve hem de lejyoner hastalığı gibi bir çok hastalığın oluşma riski artacaktır.
Bakımı yapılmamış araç kliması lejyoner hastalığına (bir çeşit zatürre) neden olabilir. Yaygın kas ve eklem ağrıları, baş ağrısı, halsizlik, huzursuzluk ve ateş ön plandadır. Bunun yanı sıra, başlangıçta kuru öksürük hastaların önemli kısmında tetikleyicidir; bulantı, kusma, ishal gibi sindirim sistemi bulguları da görülebilir. Bunlara ek olarak ajitasyon, konsantrasyon bozukluğu ve hatta koma bile görülebilir. İyi temizlenmeyen klimalarda üreyebilecek küf mantarlarının alerjik rinit ve alerjik astıma sebep olabileceği de unutulmamalıdır.